Odgojno-kreativne radionice

1. BLJAKAVO DRUŽENJE S MRLJEKOM I PRLJEKOM
Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je prljavo, mrljavo, sluzavo i smrdljivo. Poseban im je užitak sladiti se prljavim dječjim ručicama, neopranim zubima, masnom kosicom, znojnim nogama, a vole boraviti i u neurednim dječjim sobama. Iako su tako bljakasti, djeca uz njih mogu naučiti važne lekcije o higijeni, a uz to se i odlično zabaviti. Mrljek i Prljek i autorica Jelena Pervan pozivaju djecu od 4 do 6 godina da im se pridruže na priči i druženju u igraonici De colores.

2. DRUŽENJE S TONKOM I SUTRIĆIMA
Tonka je šašava djevojčica koja obožava puding od vanilije, životinje, crtiće, no više od svega voli stvari odgađati za sutra. I pisanje zadaća i pospremanje sobe i pripremu doručka. Ponekad se njezine obveze toliko gomilaju da ih mora prebaciti i na prekosutra, a onda na prekoprekosutra,… Ipak, sve se promijenilo jednog popodneva kad su je, bez najave posjetili grozni i smrdljivi sutrići. Što je Tonka tada napravila, je li ih se uspjela riješiti ili je to ipak ostavila za sutra, djeca će saznati na druženju s autoricom Jelenom Pervan koja će im ispričati priču o Tonki i sutrićima. Nakon priče, zasukat ćemo rukave, uvaljati ih u boje i primiti se jednog sasvim šašavog kreativnog zadatka.

Više informacija o svim radionicama možete pronaći na našim društvenim mrežama.

Jelena Pervan je voditeljica ovog programa i autorica Kuće od priča. Po zanimanju novinarka, a po pozivu književnica za djecu. Stvoriteljica Mrljeka i Prljeka, Hrkala, Tonke, sutrića, Pjegave Ive, bake Zmazanke i mnogih drugih likova iz autorskih priča i slikovnica. Svoju poslovnu priču započela je s CRVENIM NOSOVIMA - klaunovima doktorima. Bavi se temama odgoja, djece, kreativnog rada s djecom, kulture za djecu, a posebno ju inspirira rad s djecom s teškoćama u razvoju.